Geschiedenis

Ons bedrijf werd in 1970 opgericht door Ad Schellekens. Vanuit de kippenschuur bij zijn vader startte hij met het maken van massief eiken meubelen.


Al snel ging het goed met het bedrijf. Zo goed, dat Ad in 1976 wegens ruimtegebrek moest verhuizen. Van de kippenschuur in Sint Michielsgestel vertrok hij naar een bedrijfspand in Schijndel.

 

De jaren ’80 waren de hoogtijdagen voor Meubelfabriek De Paal. Met bijna honderd medewerkers was het bedrijf een grote werkgever in de regio.

 

In 1999 opende Ads zoon Caspar een parketfabriek in hetzelfde bedrijfspand. Van een dienstverband in het bedrijf van zijn vader was geen sprake: Caspar moest eerst maar eens op eigen benen staan.

 

In 2008 ging Ad met welverdiend pensioen en zijn laatste meubelmaker kwam bij Caspar op de loonlijst. Het fabriceren van houten vloeren was op dat moment al de hoofdactiviteit en de showroom werd in deze jaren steeds verder uitgebreid. 

 

In 2014 heeft De Paal Parket de grootste showroom van Brabant, met het ruimste assortiment én – aldus Caspar – de beste vakmensen. Onder de 14 huidige medewerkers is immers nog altijd een aantal oudgedienden. Daardoor blijft het oude ambacht levend en krijgen nieuwe medewerkers een grondige opleiding in het échte vakwerk.